Over DICHA.nl

Bewust van lichaam en vruchtbaarheid

Wij, Jorrit & Lot, zijn gestart met Dicha.nl nadat we zelf erg enthousiast zijn geraakt over een methode, een product en alles wat het ons heeft gebracht.

The search (Lot)

Zo’n negen jaar geleden was ik met de pil gestopt. Dat voelde destijds heel goed, me beseffend dat er allerlei risico’s en ook mogelijke bijwerkingen waren, die daarmee wegvielen. Daar was ik als puber al best wel voor gewaarschuwd en tijdens m’n studie geneeskunde werd dat zeker bevestigd. Waarom ik er toch mee begonnen was? Gemak (oeps) binnen een relatie, en ook hielp het redelijk tegen m’n acne. 


Het stoppen destijds voelde echt fijn om te doen. Oké, true, ik was ook weer happy single en zag geen goede reden om het te blijven gebruiken. En toen.. ontmoette ik Jorrit. We hadden het heel leuk en het werd serieus. Tijd ook om over andere manieren van anticonceptie na te denken.  

Oude kennis, gestaafd door onderzoek

-No Way- 

dat ik weer aan de pil zou gaan of op een andere manier hormonen in mijn lijf zou stoppen. Zo startte ik een zoektocht naar anticonceptie die bij onze situatie paste. Graag betrouwbaar, praktisch en geen rotzooi in mijn lijf.


De keuze is reuze, maar met het uitgangspunt geen hormonen te willen, werd het aanbod drastisch verminderd. In een medische richtlijn stuitte ik op een zogenaamde sympto-thermale methode van NFP. Hierbij stond specifiek vermeld de patiënt sterk aan te raden een cursus te laten volgen voor deze methode van anticonceptie.

boekkaft Natuurlijk en zeker Sensiplan

Sensiplan

Eigenwijs had ik hierover alleen een boek besteld, want die cursus kan altijd nog dacht ik. Maar wat ben ik blij dat we  ook besloten hebben samen die cursus te volgen bij Sensiplan! Het gaf ons niet alleen de kennis en het zelfvertrouwen om deze methode goed toe te kunnen passen (want de methode-zekerheid is hoog en betrouwbaar voor anticonceptie mits je het goed toepast!), maar heeft ook enorm bijgedragen aan onze relatie door heel open hierover te kunnen praten. Ook van mede-cursisten hoorde ik vooral “had ik dit maar eerder geweten”.  

Besef over eigen lichaam

Ineens kwam het besef  

dat er heel veel vrouwen zijn die maar weinig op de hoogte zijn. Niet alleen van deze aloude methode, maar vooral ook van hun eigen lichaamssignalen en hoe dit past bij hun vruchtbare cyclus. En de grap is, ik denk dat jij je lichaamssignalen ook allang kent! Alleen dat het één met het ander verband houdt, dat is een fantastische eye-opener! En daarvoor heb je echt geen medische kennis nodig ;)   

"Hoe meer je weet en bewust bent van je lichaam en vruchtbaarheid,


hoe groter je kansen om bepaalde verlangens te kunnen vervullen"

Wat we nog misten?

Het easy vastleggen van de gegevens op dat device dat onmisbaar lijkt: je telefoon. Wat wij hebben gevonden zijn wij zo enthousiast over, dat wij deze tools en kennis beschikbaar willen stellen aan alle vrouwen in Nederland en België.  


Dus of je een kinderwens hebt, of met behulp van een NFP-methode de kans op een onbedoelde zwangerschap wilt verkleinen of juist meer wilt weten over jouw cyclus of menstruatie? Dit willen we aanreiken om jou te helpen meer inzicht te krijgen in en bewust om te gaan met je vruchtbaarheid.  

 

Voor jou misschien ook interessant? Neem eens de tijd om hierover verder te lezen. 

 

Heel veel minder zorgen en meer geluk toegewenst, 

 

Team DICHA.nl 

Jorrit & Lot 

Zo enthousiast dat we dit graag willen delen

  • om gemakkelijk goede dataverzameling en juiste kennis te bieden
  • om jou, als vrouw, te helpen nog bewuster te worden van je lichaam en je vruchtbaarheid. 

  • om jou, als man, mee te nemen in dit proces en samen iets nieuws te ontdekken.

  • om jullie, als stel (met of juist zonder zwangerschapswens), nog meer intimiteit te kunnen ervaren, door deze bewustwording en het bespreekbaar maken hiervan

Ken je lichaam en wees er zuinig op

DICHA staat voor geluk


Wij zijn er om jou als zelfbewuste vrouw en man te helpen groeien in de bewustwording van jouw vruchtbaarheid. Dat doen we door tools aan te reiken vanuit wetenschappelijk onderbouwde kennisdeling gecombineerd met de huidige technologie om jou op een natuurlijke manier om te kunnen laten gaan met je vruchtbaarheid.