Hoe Femometer werkt

Als je jouw cyclus begrijpt, zijn jouw unieke patronen en symptomen de sleutel als het gaat om zowel natuurlijke anticonceptie als het plannen van een zwangerschap. Het kan frustrerend zijn om uit te zoeken of er met jou iets aan de hand is, omdat iedereen verschillende ervaringen heeft als het gaat om menstruatiecycli en ovulatie. Bovendien kan persoonlijk advies tijdrovend en duur zijn!


Zoals bij veel dingen die met het menselijk lichaam te maken hebben, zijn ovulatie en zwangerschap veel te complex om te volgen en te meten, enkel op basis van je temperatuur. Daarom heeft Femometer een app en meerdere producten ontworpen die alle stukjes van je menstruatiecyclus-puzzel samenvoegen. Samen geven ze je een volledig beeld van je cyclus, je ovulatie en je gezondheid.


De Femometer-app en de bijbehorende producten zijn superslim. Ze gebruiken zowel AI als IoT om je cyclus te leren kennen en kunnen moeiteloos met elkaar praten. Zo worden je persoonlijke inzichten en advies gegeven om je te helpen je lichaam te volgen en te begrijpen.


  • Ontworpen door vrouwen voor vrouwen
  • FDA & CE gecertificeerd
  • AI & IoT technologie-integratie
  • Intelligente analyse en gepersonaliseerde inzichten
Grafische weergave van de menstruatiecyclus
Waarom basale lichaamstemperatuurgrafieken gebruiken

Het in kaart brengen van de basale lichaamstemperatuur (BBT) wordt al heel lang gebruikt om de menstruatie, vruchtbaarheid en ovulatie te helpen volgen. Het idee is om je temperatuur te meten als die op zijn laagst is. Dit is 's ochtends direct nadat je wakker wordt. Je moet je temperatuur meten voordat je ook maar iets gaat doen, eerst meten dan plassen! Je basistemperatuur zal meestal een patroon hebben dat de menstruatiecyclus volgt, een patroon dat je zal helpen om je vruchtbare venster, ovulatie en het begin van je menstruatiecyclus te herkennen.
BBT-grafieken om te helpen bij de conceptie

BBT-grafieken om te helpen bij de conceptie

Om je kansen om zwanger te worden te vergroten, is het het beste om je vruchtbare periode vast te stellen en ervoor te zorgen dat je gedurende deze tijd seks hebt. Dit helpt ervoor te zorgen dat het sperma klaar is en wacht op het eitje als het door jouw lichaam wordt vrijgegeven. Binnen 3 cycli kan de app je helpen het begin van jouw vruchtbare venster en de ovulatie vast te stellen.
BBT-grafieken voor anticonceptie

BBT-grafieken voor anticonceptie

Je kunt BBT-grafieken gebruiken als onderdeel van jouw natuurlijke anticonceptieplan. Als je weet wat je vruchtbare dagen zijn, kun je gedurende deze periode bescherming gebruiken of je onthouden van seks. Als je eenmaal uit je vruchtbare periode bent gekomen, wordt dit op basis van de ingevoerde data duidelijk aangegeven. We raden je aan je hierover zorgvuldig in te lezen op onze site.

Hiervoor is de Vinca geboren

Precisie

Bij het in kaart brengen van de BBT is het belangrijk om een thermometer te gebruiken waarmee je tot 1/100 graden Celsius kunt meten. Je temperatuur fluctueert niet enorm in een algehele cyclus, dus je moet je temperatuurveranderingen in detail kunnen zien.

Op deze manier kun je je eigen subtiele patronen rond ovulatie en het begin van je volgende cyclus herkennen.


De geheimen van je unieke cyclus leren kennen

De Femometer producten gebruiken AI (kunstmatige intelligentie) om meer te weten te komen over de ingewikkelde details van jouw cyclus en de daarbij horende symptomen. Er wordt gebruik gemaakt van BBT-tracking van een complex algoritme dat de ovulatie nauwkeuriger kan voorspellen.


Elke cyclus creëert meer gegevens die vervolgens helpen om de voorspellingen die voor de volgende periode gegeven worden te verfijnen.


vragen over de Vinca 2

Waarom we hormoontests gebruiken

Femometer combineert BBT met het volgen van hormonen om nog meer specifiek te zijn. Het meten van de niveaus van luteïniserend hormoon (LH) en het volgen van andere relevante symptomen helpen om de eisprong zo nauwkeurig mogelijk te identificeren.


Om een voorbeeld te geven: de meeste mensen denken dat BBT direct na de eisprong stijgt. Dit is niet helemaal waar. Sommige vrouwen ervaren een verschuiving in BBT die 2-3 dagen nodig heeft om de temperaturen te bereiken die het gedurende de luteale fase zal aanhouden - iedereen is anders. Daarom is het altijd een goed idee om BBT te combineren met het volgen van hormoonwaarden en symptomen om een veel duidelijker beeld te krijgen van wanneer je vruchtbare periode is.


Bij het zoeken naar de vruchtbare periode kiezen veel vrouwen ervoor om hun LH-niveau te volgen. Voor een vrouw zijn de niveaus van dit hormoon een goede indicatie van de naderende vruchtbare tijd en de eisprong. LH wordt gecreëerd door de hypofyse en is gedurende de hele cyclus op lage niveaus te vinden. Rond de ovulatie zal LH toenemen en vervolgens snel afnemen, deze toename van LH zorgt ervoor dat de eicel vrijkomt. Om deze reden kunnen we de LH-niveaus gebruiken om de ovulatie te volgen.


Veel vrouwen kozen ervoor om LH te volgen met behulp van LH-teststrips of Ovulation Predictor Kits (OPK's). OPK's meten de hoeveelheid LH in de urine en worden meestal ongeveer 10 seconden in de urinestraal of in een urinemonster gehouden. Helaas kan het bij de meeste teststrips vrij moeilijk zijn om het verschil te lezen tussen hoog en piek.

De Femometer LH ovulatiestrips

Het vervullen van de wens om kinderen te krijgen

Speciaal ontworpen voor vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger willen worden, geven ovulatietesten een grotere kans om vruchtbare dagen te voorspellen, zelfs als de lengte van de cyclus maandelijks varieert.


  • Hoge nauwkeurigheid

De LH-teststrips kunnen LH-niveaus detecteren vanaf 25miu/ml (CE-norm) en snel je meest vruchtbare dagen bepalen met een nauwkeurigheid van 99%.


  • Gemakkelijk te lezen / Snelle resultaten

De ovulatieteststrips zijn brede 3,5 mm test strips, die zowel duidelijke en veilige testresultaten presenteert en zorgt voor een hogere nauwkeurigheid. Dompel de strip ongeveer 5 seconden in het urinemonster en zie je vruchtbare dagen.


  • In combinatie met de Femometer App

De Femometer App detecteert automatisch de testresultaten en voorspelt je meest vruchtbare tijd.

ovulatie test

Doorlopende tracking - zodat je je cycli kunt vergelijken en jouw unieke symptomen kunt begrijpen

Door de BBT en LH te meten, kun je, naast het bijhouden van andere symptomen zoals baarmoederhalsslijm, stemmingswisselingen en fysieke symptomen, jouw vruchtbare periode nauwkeuriger herkennen.

Vergelijk jouw historische gegevens

Femometer is zo ontworpen dat je alles wat je nodig hebt, kunt vastleggen om  je zo te helpen jouw cycli te begrijpen en te vergelijken. Als het bijvoorbeeld om BBT gaat, is een toename van de temperatuur na de eisprong wat we verwachten. Maar nu blijkt ineens de temperatuurstoename er anders uit te zien. Door historische gegevens te combineren, kun je typische trends en alle a-typische metingen zien. Geen zorgen dus.


Maak een dagelijks logboek om de belangrijkste symptomen te herkennen

Je kunt Femometer gebruiken om symptomen te volgen die mogelijk voor jou uniek zijn! Sommige vrouwen hebben vreemde ovulatiesymptomen die ze pas herkennen als ze een dagelijkse log starten!


Intelligente analyse van al je metingen

Femometer houdt rekening met al je metingen, symptomen en registraties bij het analyseren van je cyclus en ovulatie. De app zoekt ook naar patronen in je geschiedenis om inzichten en advies op maat te bieden, afhankelijk van wat gezien wordt.


Deel gegevens en grafieken met je zorgverlener

Je kunt je gegevens en grafieken eenvoudig downloaden en delen met je zorgprofessionals. Dit bespaart tijd, aangezien dit gewoonlijk een van de eerste dingen is die je moet volgen en meten wanneer je advies zoekt voor menstruatie- of vruchtbaarheidsproblemen.

Hormoonvrij gaan! Ook voor jou de oplossing?