Ineens heb je last van onverklaarbare, fysieke klachten
06 april 2022 
2 min. leestijd

Ineens heb je last van onverklaarbare, fysieke klachten

Door de Femometer en de app heb ik mijn cyclus, de ovulatie en de signalen van mijn lichaam beter leren kennen. En er is ook een mentaal aspect waarvan ik overtuigd ben dat het heeft geholpen bij het uitkomen van mijn kinderwens.

Continue ‘doorgaan’ en op ‘aan’ staan

Als coach zie ik in de praktijk dat veel vrouwen, grofweg tussen de 30 en 45, het contact met hun lichaam zijn kwijtgeraakt. Onbewust. Met alle gevolgen van dien. Niet voor niks dat 21% van alle personen tussen de 25 en 35 en 17,2% in de leeftijdsgroep 35-45 een burn-out krijgt (CBS – cijfers 2019).  Ze ‘verstaan’ de signalen van hun lichaam niet meer. Ze zijn niet meer in verbinding met hun lijf. Hoe dat komt? Door de grote hoeveelheid prikkels die ze dagelijks te verwerken hebben, het continue ‘doorgaan’ en op ‘aan’ staan. Onbewust altijd maar voor de ander klaar staan en ondertussen minder goed voor zichzelf zorgen en grenzen overschrijden. En stiekem weten ze ook niet zo goed waar ze van ontspannen of van opladen of zijn ze zich niet bewust van waar hun eigen grenzen liggen.

Onverklaarbare klachten die verholpen kunnen worden

Je ziet vrouwen in deze leeftijdsgroep met fysieke klachten waar ze eerder nooit last van hadden, hoofdpijn of pijn in hun schouders, nek of rug bijvoorbeeld. Onverklaarbare klachten die gelukkig verholpen kunnen worden door therapeuten en masseurs, maar dat is meer symptoombestrijding. Er wordt niet gekeken naar wat er ‘onder’ zit.

Dat heb ik zelf ook ondervonden. Als mij de vraag gesteld werd door de manueel therapeut of fysiotherapeut, ‘Heb je last van stress?’, dacht ik dat dat niet het geval was. Niet meer dan anders in ieder geval. Maar dat was helaas onbewust wel het geval. Ik wist niet meer goed hoe ik echt moest ontspannen, ik stond de hele dag op aan en leefde vooral vanuit mijn hoofd, los van mijn lijf.

Doordat ik in die tijd met de pil stopte, kon ik ook echt weer mijn eigen lijf voelen in plaats van verdoofd door de hormonen

Ik werd gek van de onrust

Ik werd gek van de onrust en wist dat het zo niet langer kon. Het begon voor mij voornamelijk met mijn lichaam weer ‘verstaan’. Doordat ik in die tijd met de pil stopte, kon ik ook echt weer mijn eigen lijf voelen in plaats van verdoofd door de hormonen. Tegelijkertijd ben ik gaan onderzoeken waar ik van ontspan, van oplaad en waar ik energie van kreeg.

Uiteindelijk heb ik mijn functie als marketingmanager achter me gelaten, heb ik verschillende coach-opleidingen gevolgd en ben ik mijn eigen coachpraktijk gestart. Nu help ik vrouwen om af te komen van die onrust, voor zichzelf te kiezen, weer te kunnen ontspannen en meer voldoening te halen uit hun leven. Want dat gun ik iedereen!

Een laagdrempelige manier

Kom weer in verbinding met jezelf, leer je lichaam kennen, inclusief jouw cyclus en de signalen die het afgeeft. De Femometer is een laagdrempelige manier om je hierin te ondersteunen. Overweeg het gebruik eens en onderzoek aan de andere kant waar jij van ontspant en waar jij energie van krijgt.

Ik zie namelijk zoveel vrouwen om me heen die veel leven vanuit hun hoofd, met veel onrust te maken hebben waardoor ze moeite hebben met ontspannen, veel moeten van zichzelf en continu op ‘aan’ staan, terwijl ze vinden dat ze niet mogen zeuren, omdat ze het toch goed voor elkaar hebben in het leven? Wees vooral lief voor jezelf! Neem rustmomenten, bouw ruimte in voor stilte, zelfreflectie en zelfontwikkeling. Als je dat doet, kom je in verbinding met jezelf, en de ander!

Over de schrijver
Ik ben Harmke Schutte. Lifecoach voor ambitieuze, hardwerkende vrouwen die het goed voor elkaar hebben. Maar ondertussen toch last hebben van onrust en voldoening in hun leven missen.Lieve, sterke, zelfstandige vrouw, je hoeft het niet alleen te doen. We pakken jouw energielekken, belemmerende overtuigingen en vastgeroeste patronen aan. Maar je leert ook hoe je beter kunt ontspannen en meer balans in je leven krijgt.Het resultaat? Meer rust, voldoening en geluk in je leven. Je leeft bewuster, je hebt meer zelfvertrouwen en geeft beter je grenzen aan. Je bent weer in verbinding met jezelf, wat voelt als thuiskomen. Er is meer diepgang, ook in contact met de ander. Je weet wie je bent, wat je wilt en kunt meer genieten van het leven!Wil jij ook een leven met meer voldoening, geluk en rust? Vraag dan een gratis inspiratiesessie aan. In 45 minuten krijg je meer inzicht in jezelf, vertel ik waar jouw uitdagingen liggen en weet jij welke stappen je kunt zetten naar meer rust en voldoening.
Reactie plaatsen